ChoQola snel feestelijk maken

ChoQola snel feestelijk maken

Veel mensen zien er een beetje tegenop om 'zelf' van alles te moeten maken... en kopen daarom gemakkelijkheidshalve kant en klare zaken in de winkel. Een gevolg is dikwijls dat het minder gezond is. Gezond eten maken kost tijd is nog een reactie dat je vaak hoort... dan denk ik soms: ziek zijn zal ook tijd vragen, dan steek ik nu liever iets meer tijd in gezonde voeding...

Maar soit, we gaan je nu alvast een ideetje geven dat gezond snoepen niet veel tijd vraagt en dat je een prachtig effect kan bekomen met weinig inspanningen!

Hoe gaan we te werk?

Stel je bent niet meteen een keukenprinses, of prins... maar je wil toch iets fantastisch mooi maken voor je gasten. Dat kan à la minute zelfs met choQola!

Allereerst zorg je ervoor dat je een voorraadje pralines choQola in je diepvriezer hebt. Moet je die nog maken? Kijk dan even hier als je niet weet hoe het moet (het is heeel simpel! choqola.com/blogs/recepten/hoe-choqola-pralines-maken

Dan ga je een gezonde karamel maken: 1 lepel choQola en 2 lepels honing en roeren maar! meer uitleg vind je hier: choqola.com/blogs/recepten/choqola-met-karamel

Gebruik je niet alle karamel op? Geen nood, deze blijft in de koelkast nog een lange tijd goed. Psst, je kan deze ook op je brood smeren :-)

Heb je nog wat eetbare bloemen in de tuin? Ga ze dan meteen halen! Je kan daar meer uitleg over vinden bij het e-boekje "Fleur je bord op", te vinden op de homepage van "my food my kingdom". Maar bv goudsbloem, vergeet-me-nietjes, viooltjes, rozenblaadjes zijn mooie en eetbare bloemen die je kan gebruiken om feestelijk te garneren :-) Heb je geen bloemen? Een muntblaadje of wat verse tijm geeft ook een lekkere smaak bij deze pralines. Of een stukje noot etc... maakt niet veel uit, zolang er maar iets op ligt.

Dan rest je enkel nog wat fleur de sel bij de hand te houden en we kunnen alles samenbrengen tot een mooi feestelijk geheel!

En nu het geheel!

Al het voorbereidende werk is verricht. Nu gaan we alles samenvoegen.

Je neemt een praline, doe er wat karamel over, enkele korrels fleur de sel en je garnering :-)

Serveren op een koude schotel/plaat en je feestelijke ijspralines met karamel zijn klaar om indruk mee te maken!

 

Je eigen creaties mag je zeker posten op onze facebook community, we zien ze graag passeren :-)

Laat het smaken!

 


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd