Gepofte kastanjes met choQola

Gepofte kastanjes met choQola

Het seizoen van tamme kastanjes is reeds aardig op gang gekomen. Een beetje  vroeger door de hete zomer die we hadden en het warme najaar... Vele mensen maken dan gepofte kastanjes. Zelf had ik een aversie gekregen van kastanjes wegens niet al te positieve ervaringen vroeger. Maar de kastanjes waren nu ook zo groot, en ze lagen zo mooi te blinken bij ons in de straat, dat ik me er toch aan gewaagd heb. En ik moet toegeven... gepofte kastanjes vind ik echt wel lekker.

Ik doe ze bij mijn fruit-haver ontbijt (volgens mij kan je ze ook lekker toevoegen in stukjes bij je zelfgemaakte granola!) Ik bak ze al eens mee bij groenten zoals boontjes en pompoen ipv dat ik pitten en noten zou toevoegen. Gebakken met wat kruiden er rond lijkt me ook heerlijk (enkel nog in combinatie gedaan met de groenten) Soep, meel, taartjes... je kan er zoveel mee doen... maar ik kwam nog op een lekker en snel ideetje ;-)

Met choQola natuurlijk!

Natuurlijk denken wij hier thuis aan combinaties met choQola haha! Als noten goed combineren met choQola, dan moet dat met kastanjes ook het geval zijn dachten we :-)

En ja, vers gepofte kastanjes en dan een laagje choQola er rond werd wel gesmaakt hier thuis.

Bereiding

Eerst verzamel je mooie tamme kastanjes.

Je verwarmt de oven op 200 graden Celcius.

Kerf een kruisje in de schil van de kastanje, zo voorkom je dat ze uiteenspatten in de oven.

Leg ze op een bakplaat en laat ze 10 tot 15 minuten gaar worden in de oven. (bij grote kastanjes neem ik 15 minuten)

Even laten afkoelen en ontpellen.

Leg ze dan even in de vriezer zodat ze koud aanvoelen. Als je choQola rond een warme kastanje doet, dan blijft de choQola er niet goed opplakken, daarom dus ;-)

Ondertussen smelt je wat choQola au-bain marie.

Dompel de koude kastanjes in de choQola en leg ze op een plaat of bordje en laat ze hard worden in de koelkast. Deze keer even in de koelkast en niet in de diepvriezer anders worden de kastanjes echt veel te hard.

Bij het serveren kan je ze bv wel 5 minuten nog in de diepvriezer doen zodat de choQola laag net wat harder wordt en ze niet meteen aan je vingers plakken :-)

 

Smakelijk!

Deel je creaties op onze fb community!

 


1 reactie


  • KERNgezond Academy

    Top idee! Dankjewel 🙏


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd