Ondeugend amaretto choQola praline

Ondeugend amaretto-choQola pralinetje

Ondeugend pralinetje? Inderdaad, om 2 redenen… Ten eerste omdat je er langs de buitenkant niets van opmerkt. Op het eerste zicht is het een gewoon pralinetje, maar eens je er op bijt, gaan de oogjes ondeugend en vol geluk glinsteren door de verrassing van de amaretto die er in vermengd zit.

Ten tweede omdat we eigenlijk een suikervrije levensstijl nastreven, samen met choQola… en nu steken wij daar amaretto in? Ja, lekker ondeugend hè. Voor de feestdagen bijvoorbeeld, moet het kunnen. Werkelijk IEDEREEN die deze praline geproefd heeft, is het er over eens; met deze praline scoor je big time bij je gasten!! De choQola is dan wel super gezond en suikervrij, maar de smaak van choQola blendt wel heel goed met de smaak van amaretto… we zien het een keertje door de vingers.

Super simpel en super lekker!

Dat is een visie die wij willen uitdragen. Gezond en lekker kan ook op een simpele, gemakkelijke manier. Gezond hoeft echt niet moeilijk te zijn en lang te duren.

Bereiding

Om de amaretto choQola pralines te maken, hanteer je de 10% regel… een scheut amaretto kan bijvoorbeeld 10ml zijn op een hoeveelheid van 100ml gesmolten choQola. Meer hoeft het echt niet te zijn, minder mag…

Je smelt de choQola au bain marie. Je voegt er de scheut amaretto aan toe en mengt het geheel zeer grondig.

Dan vul je de vormpjes en zet ze meteen in de diepvriezer. Na een klein 2 uur zijn ze klaar.

Je zal merken dat deze pralines iets minder hard zijn dan de gewone choQola pralines. Dat komt omdat alcohol niet bevriest. Eet ze dus redelijk snel op. Het blijven ijspralines en ze zijn veeeel te lekker om te laten liggen!

 

Laat het vooral smaken, en laat het ons zeker weten of ze ook jouw nieuwe favoriet zijn!

 


Laat reactie achter

Reacties worden eerst nagekeken alvorens gepubliceerd